FAQ

FAQ

Vi får ofte stillet spørgsmål, om emner som ikke står i vores handelsbetingelser.

For at hjælpe dig med din beslutning om at købe en Python cykel, får du her svarene på de oftest stillede spørgsmål:

Åbningstider og forhandlere

 • Vores eget showroom på Nyraad Hovedgade i Vordingborg er åbent efter aftale på alle hverdage i nedenstående tidsintervaller:
  Mandag til torsdag 9:00 til 16:00
  Fredag 9:00 til 14:00
  Da det ikke fungerer som en butik med fast personale, vil der kun blive åbnet efter aftale. Skriv på info@pythonpro.com eller ring på 70111111.
 • Bor du ikke i nærheden af Vordingborg kan du kontakte vores PYHON partnere i dit område. Se under menupunktet “Forhandlere”. En PYTHON partner er en selvstændig virksomhed, som kan indkøbe og sælge PYTHON cykler. De er alle uafhængige og kan derfor ikke håndtere garanti- og reklamations sager på en cykel, som er købt hos en anden forhandler. Du skal altid henvende dig der hvor du har købet varen.
 • Er det muligt at købe en cykel på afbetaling (360° konto)?
 • Du kan købe en færdigsamlet cykel på afbetaling med 360° konto. Med 360° konto kan du dele betalingen op over 20 måneder uden at betale renter, gebyrer eller udbetaling. Det er blot prisen delt i 20 bidder – det vil sige at du betaler det samme som kontant prisen.
 • Du kan oprette en 360° konto når du besøger vores showroom i Vordingborg. Medbring NemID, pas eller kørekort, og det gule sundhedskort. Mens du venter, søger vi kreditgodkendelse hos Nordea Finans. Går den igennem, kan du købe produktet på afbetaling. Det tager kun 5 minutter.
 • Produkterne i kategorien 360 konto, kan købes på afbetaling. Samlesæt kan dog IKKE købes på afbetaling.
 • Vil du bestille din cykel med 360° konto på vores hjemmeside, skal du vælge prisen “køreklar/måned” eller “færdigsamlet” eller “køreklar” for at reservere varen. Vælg bankoverførsel og gennemfør handlen, men lad være med at overføre penge. Når vi har modtaget ordren, kontakter vi dig, og aftaler en tid hvor du kommer til vores showroom i Vordingborg for at lave ansøgningen. Reservationen gælder i maksimalt 5 dage.
 • Med 360° konto kan du låne op til 40.000 kr. helt uden renter og gebyrer. Der er 14 dages fortrydelsesret på finansieringen. Aftalen forudsætter betaling via Betalingsservice. Læs mere på nordeafinans.dk/360konto
 • 360° konto tilbydes i samarbejde med Nordea Finans Danmark A/S, Helgeshøj Alle 33, 2630 Taastrup. CVR-nr. 89805910.

Hvilken størrelse cykel skal jeg vælge?

 • Det er svært at give en 100% vejledning på dette punkt, da valg af størrelse afhænger af højde, skridtlængde, kørestil, fysiologi m.m. men i særdeles også af cyklens geometri. Men i 90% af tilfældene kan man alene ud fra en persons højde beregne cykelstørrelsen.
  Vi har lavet en gennemsnits beregning ud fra vores cyklers geometri som vil være retvisende i langt de fleste tilfælde. Dvs. denne guide kan ikke med sikkerhed anvendes på cykler af andet fabrikat end Python. Beregningerne er lavet med udgangspunkt i modellerne RF-C303, Aero-1 samt MT-C451.
 • Højde ca. 152-163 cm. = racer str. 47
 • Højde ca. 161-167 cm. = racer str. 48
 • Højde ca. 165-171 cm. = racer str. 49
 • Højde ca. 164-174 cm. = racer str. 50 / MTB 29’er str. 17”
 • Højde ca. 167-176 cm. = racer str. 51 / MTB 29’er str. 17”
 • Højde ca. 173-180 cm. = racer str. 53 / MTB 29’er str. 17”/19”
 • Højde ca. 175-182 cm. = racer str. 54 / MTB 29’er str. 19”
 • Højde ca. 179-188 cm. = racer str. 56 / MTB 29’er str. 19”
 • Højde ca. 181-190 cm. = racer str. 57 / MTB 29’er str. 19”/21”
 • Højde ca. 187-195 cm. = racer str. 58/59 / MTB 29’erstr. 21”
 • Højde ca. 190-200 cm. = racer str. 60 / MTB 29’erstr. 21”

Hvordan kan I sælge Jeres cykler så billigt og hvordan er kvaliteten?

 • Pythons cykler har blandt andet vundet OL, VM, DM, masser af UCI løb og etaper, blandt andet 3 etaper i Post Danmark Rundt med Magnus Cort og to gange Liege-Bastogne-Liege med Michael Valgren samt mange danske A-klasse løb.
 • Python Pro ApS har i elleve år sponseret flere kendte cykelhold og cykelryttere, som har hjulpet os med at udvikle de bedste cykler til professionelt brug. Vores cykler har i den periode udviklet sig til at blive Danmarks mest vindende cykelmærke i 2013 og 2014. Vi har via vores cykelhold og cykelryttere opnået den bedst tænkelige kvalitet, og vores cykler har vundet storset alt hvad der er at vinde. Dette har kostet en styrtende masse penge, men det har været det hele værd, og vi har været ekstremt glade for vores sponsorater. 
  Fra januar 2015 har vi reduceret vores omkostninger til sponsorater med omkring 90%. Dette medfører, at vi fra det tidspunkt har kunnet reducere vores priser i betragteligt omfang, således at priserne nu afspejler varens reelle pris, da der ikke længere skal indregnes omkostninger til sponsorater, dyr markedsføring og flotte biler m.m.:-) Du kan derfor roligt regne med, at kvaliteten er 100% den samme som altid, men priserne er nu blot meget lavere, da vores omkostninger er reduceret med 90%.

Hvis man køber en kasse cykel, hvor meget skal man så selv lave på cyklen?

 • En kasse cykel er 99% samlet. Dvs. alt – greb, kabler, gear osv. er monteret som det skal. Det eneste du skal gøre er, at fastgøre styret til frempinden, sætte sadelpind med sadel ned i sadelrøret, samt justere gear og bremser. Du skal også sikre dig, at alle skruer og møtrikker er forsvarligt spændt. Ved en Di2 cykel skal du selv sætte batteriet fast i sadelpinden og ”klikke” stikkene ind i batteriet og teknikboksen. Stikkene kan kun sidde på én måde, så det kan næsten ikke gå galt.
  Ved MTB skal man yderligere selv sætte bremseskive på forhjulet med den medfølgende spændebolt/skive og montere hjulet på cyklen.
  Ved MTB hvor nogle af funktionerne er afhængige af olie- og/eller luft tryk, er det køberens egen opgave at checke at olie- og luft tryk er korrekt, og evt. efterfylde efter behov før ibrugtagelse. 
  Ved carbon racer er det vigtigt at sadelpinden stikker minimum 12 cm. ned i sadelrøret. Ved carbon MTB er det vigtigt at sadelpinden stikker minimum 15 cm. ned i sadelrøret. I modsat fald kan der opstå skader som ikke er dækket af garantien.

Hvis man køber et samlesæt, hvor meget skal man så selv lave på cyklen?

 • Alt! Du modtager alle dele hver for sig. Stel, forgaffel, forskifter, bagskifter, kæde, kabler, styrbånd, headset o.s.v. Dvs. cyklen skal bygges op fra grunden af. Det er tænkt til kunder som har 100% styr på det at bygge en cykel. 
 • Vigtigt! Hvis du monterer en krankboks af typen Pressfit er det vigtigt at den monteres med retainer. Det kan f.eks. være Parktool RC-1 og Parktool AP-1 primer. Følg brugsanvisningen til retaineren nøje!

Hvis man køber en færdigsamlet cykel, hvor meget skal man så selv lave på cyklen?

 • Intet! Du kan i så fald hente den færdigsamlet og færdigjusteret hos den PYTHON partner du valgte i forbindelse med bestillingen.

Hvilken garanti er der på cyklerne.

 • Selvom vi sælger cyklerne til samme gode pris som de udenlandske web butikker, får du garanti i Danmark i henhold til den danske lovgivning. Hvis du vælger levering via en Python Partner, er det Python Partneren som giver garantien. Vælger du ikke en Python Partner er det Python Pro ApS, som giver garantien. 
  Der er mulighed for at udvide garantien mod stelbrud op til 5 år. Dette kan tilvælges i sidste fase af bestillingen.

  Bemærk! Man må ikke sidde på overrøret på en carbon cykel. Et carbon stel er beregnet til at cykle på og ikke til at sidde på. Carbon stivhed og tykkelse, er optimeret i forhold til vægt, så overrøret kan IKKE holde til at man sidder på det. Et revnet overrør som følge af dette er IKKE dækket af garantien.
  Har du selv samlet cyklen er der kun garanti på de dele du har fået leveret af os. Og kun på de enkelte dele. Dvs. blive en del mod forventning defekt er det kun den ene del du kan få byttet, repareret eller returneret.
  En defekt krankskål som følge af forkert monteret kranklejer/krankboks, herunder ved manglende brug af retainer, er ikke dækket af garantien.

Særligt omkring stellenes lakering

 • Vores stel bliver alle sammen “håndlakeret”, det er ikke en maskine, som bare spytter stel ud i endeløse baner. Vi bestræber os altid på, at lave de flotteste og mest fejlfrie lakeringer. Men da det er håndarbejde, kan det ikke undgås at der ind imellem er små afvigelser eller skønhedsfejl i lakeringen. Dette er ikke en fejl, og kan ikke gøres til genstand for en reklamation. Kun fejl som virker æstetisk skæmmende, eller som har indflydelse på stellets helhedsindtryk kan accepteres som reklamation.
  Selve stellets farve kan også variere fra gang til gang. Dvs. en blå farve på et stel, er nødvendigvis ikke helt samme blå farve i næste leverance. Der vil altid være en lille forskel fra produktion til produktion.

Vedligeholdelse af carbon hjul

 • Da vores carbon hjul af mærket STEALTH, Rebel, Cruise, Red Ocean og Rebel Royal alle er fuld carbon hjul skal de efterspændes efter nogen brug. Det kan være efter 500km. eller 5000km. Det er ikke til at sige helt præcist. Hvis hjulene begynder at give sig eller “slå” er det på høje tid at få dem efterspændt. Hvis de ikke efterspændes rettidigt vil det medføre fejl på hjul og evt. også stel. Efterspænding af hjul er en naturlig del af cyklens vedligeholdelse og kommer derfor ikke under garantien. Skader som følge af manglende efterspænding dækkes heller ikke af garantien.
  Efter første efterspænding er den generelle anbefaling at man får efterspændt sine carbonhjul mindst én gang om året.
  Vi udfører ikke efterspænding. Vi anbefaler at dette udføres på et autoriseret cykelværksted.

Hvor lang leveringstid er der på cykler og samlesæt.

 • Samlesæt afsendes indenfor 2 hverdage efter bestilling (kan også afhentes i Vordingborg)
  Færdige cykler kan typisk afhentes hos PYTHON partneren 5-7 arbejdsdage efter bestilling.

Kan man få oplyst et leveringstidspunkt?

 • Dette er desværre ikke muligt da vi sender via GLS. Vi kan heller ikke bede dem ringe til dig, eller give dem instruktioner om at stille cyklen et bestemt sted.

Står der stelnummer på fakturaen?

 • Nej! Der står ikke stelnummer på fakturaen. Det skyldes i nogle tilfælde at cyklen udleveres/sendes direkte fra speditions lageret, hvor cyklerne står færdigbygget pakket i kasser. I andre tilfælde skyldes det, at cykel eller stel bestilles i webshoppen, og på bestillingstidspunktet kendes stelnummeret ikke. Det er derfor meget vigtigt, at du selv noteret stelnummeret, evt. på fakturaen, så du kan finde det frem hvis du en dag skulle få brug for det. Stelnummeret står enten under krankboksen eller på undersiden af den nederste del af skrårøret. Stelnummeret er det nummer som starter med “WPYT…….”

Kan jeg få oplyst stelnummer på en cykel jeg har købt hos Jer?

 • Vi kan desværre ikke oplyse stelnumre på cykler eller stel vi har solgt. Vi registrerer ikke stelnumre på de enkelte kunder. Vi har kun en samlet oversigt over alle de stelnumre, som vi har importeret totalt set. Når cykel eller stel købes i vores webshop til levering direkte eller via en forhandler, genereres fakturaen automatisk i webshoppen, før varen pakkes. Dvs. det er ikke muligt at føre stelnummeret på fakturaen. Du har selv ansvaret for at notere og gemme stelnummeret til evt. senere brug.

Rabatkoder.

 • I forbindelse med konkurrencer, events og markedsføring ud loddes sommetider nogle rabatkoder. Vær opmærksom på, at der altid er tilknyttet særlige betingelser til en rabatkode, og overholdes disse betingelser ikke af køberen, forbeholder vi os ret til at annullere ordren. Har du derfor fået fat i en rabatkode, som ikke oprindeligt er til sigtet dig, bør du henvende dig til den oprindelige modtager af rabatkoden for at få udleveret en kopi af betingelserne, så du ved at følge disse kan undgå at få annulleret din ordre.

Bestilling og betaling

 • Når du bestiller varer i vores webshop, som ikke er en køreklar og færdigbygget cykel, og betaler med dit Dankort, trækkes beløbet ikke før samme dag, som varen afsendes.
  Bestiller du en konfigureret cykel, som skal bygges efter dine ønsker, trækkes beløbet ved bestilling, da arbejdet ikke påbegyndes førend betalingen er modtaget. Dette gælder uanset, om den skal leveres via en Python partner eller via Python Pro ApS i Vordingborg. Overstiger leveringstiden de normale 5 arbejdsdage, vil du blive kontaktet herom.

Er der vægtbegrænsning på Jeres rammer?.

 • Ja! carbon kan ikke holde til alt, så der er en grænse for hvor meget brugeren må veje. Grænserne er følgende:
  DK05CA <110Kg
  DK06CM <100Kg
  DK07CM <100Kg
  RF-SL1 <90Kg
  RF-M01 <90Kg
  RF-M03 <100Kg
  RF-M03x <90Kg
  RF-C201 <110Kg
  RF-C202 <110Kg
  RF-502i  <90Kg
  Aero-1 <135Kg
  STEALTH <135Kg
  RF-C303 <135Kg
  MT-C451 <90Kg
  MT-A402 <100Kg
  Bemærk dog at hjulene kan have lavere grænser.

Max. anbefalede spændingsmomenter for PYTHON stel

 • RF-C303
  Sadelklampe med alu sadelpind: 12Nm
  Sadelklampe med carbon sadelpind: 9Nm
  Alu frempind front med alu styr: 9Nm
  Alu frempind front med carbon styr: 5Nm
  Carbon frempind front med alu styr: 5Nm
  Carbon frempind front med carbon styr: 5Nm
  Carbon frempind omkring gaflen: 5Nm
  Alu frempind omkring gaflen: 7Nm
 • Aero-1
  Sadelklampe med carbon sadelpind: 9Nm
  Alu frempind front med alu styr: 9Nm
  Alu frempind front med carbon styr: 5Nm
  Carbon frempind front med alu styr: 5Nm
  Carbon frempind front med carbon styr: 5Nm
  Carbon frempind omkring gaflen: 5Nm
  Alu frempind omkring gaflen: 7Nm
 • STEALTH
  Sadelklampe med carbon sadelpind: 10Nm 
  Alu frempind front med alu styr: 9Nm
  Alu frempind front med carbon styr: 5Nm
  Alu frempind omkring gaflen: 7Nm
 • TT900
  Sadelklampe med carbon sadelpind: Står angivet på stellet
  Alu frempind front med alu styr: 10Nm
  Alu frempind front med carbon styr: 5Nm
  Carbon frempind omkring gaflen: 5Nm
  Alu frempind omkring gaflen: 7Nm


Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.